Shoppen

Tijdens het opruimen van mijn kledingkast constateert mama dat het tijd is voor nieuwe truien. De truien die ik heb zijn nu ruim 5 jaar oud en vindt ze niet meer kunnen. Ik zie niet wat er mis mee is, ze zijn niet te klein, er zitten geen gaten in en ze zijn zeer comfortabel. “Je mag er ook een keer leuk uitzien!” Oftewel: je loopt er nu bij als een zwerver. Fijn, bedankt mam! Dat wordt dus shoppen. Shoppen, dat is niet spontaan ’s middags de stad in, oh god nee, dit vergt de nodige voorbereidingen…

Welke dag zal het enigszins rustig zijn? Donderdagavond is het koopavond, daar gaan veel mensen heen, dus overdag is het rustig. Ideaal! We gaan dus donderdag. Hoe laat gaan de winkels open? De eerste winkels om 09:00. Er is geen gek die in de vakantie de wekker zet om te gaan shoppen om negen uur in de ochtend, wat betekent dat er dan nog niks te doen is. De eerste twee gekken melden zich al! Hoe laat gaan we dan weg? Het kan druk zijn richting Enschede, daarnaast zijn wij echte Nederlanders, hell no dat wij betaald gaan parkeren! We moeten dus ook nog ff een stuk lopen naar de stad. Goed 8 uur gaan we weg. Waar moeten we naar kijken? Nou hoor ik je denken:wat maakt dat nou uit? Als je iets ziet zie je iets, en anders niet. Nee, zo werkt het niet. Dan staan we in de stad en denken we: wat doen we hier eigenlijk? en komen we gegarandeerd zonder iets thuis.. Oh en niet te vergeten! Zorg dat je eten bij je hebt voor de acute hongerdips!

20181025_115723

Pfff nog meer dames?! En beneden waren er al zoveel!

Shoppen is natuurlijk een en al prikkel. Een winkel betekent veel mensen, veel kleding, muziek, soms heel vervelend licht en veel verschillende kleuren, geuren en stofjes. Waar de meeste mensen zonder er bij na te denken van winkel naar winkel gaan, gaat dat bij ons net even anders. De winkel wordt opgedeeld in hokjes, anders is het overzicht volledig verdwenen. Hokje voor hokje gaan we de winkel door totdat we dan eindelijk kunnen gaan passen.

In de paskamer moeten we echt eerst even bijkomen, want na één winkel heb je natuurlijk al heel veel indrukken opgedaan… Oei, deze trui heeft zo’n nare stof aan de binnenkant dat ik er spontaan kippenvel van krijg. Nee deze broek is ook niks hoor. Die heeft daar een hele vervelende naad lopen, dat doet me compleet pijn. Pffff wat stinkt deze trui! Tering hé, kan dat krijsende kind misschien heel even de gaffel houden? Goed, de passessie verliep dus voorspoedig!

Ja hoor, we hebben de eerste winkel overleefd! Tijd voor een pauze, een welverdiende kop thee dacht ik maar! “Hier is het rustig. Daar achter in de hoek, die plek is gereserveerd voor ons, kan niet anders!”

Shoppen is een heel ding bij ons. Het irriteert me soms mateloos dat ik alles opmerk wat er om me heen gebeurt. Het lijkt me heerlijk om spontaan een dag te winkelen zonder al het denkwerk vooraf, zonder overprikkeling en zonder het moeten bijkomen de dag erna. Tegelijkertijd zien we er ook zeker de humor van in. Dat we een winkel binnenkomen en eerst 2 minuten dom voor die ingang staan om ‘even’ te acclimatiseren. “Daar staan we dan hè mam!” Tja, het is soms bijzonder irritant, maar levert ons ook de meest hilarische momenten op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s