Blauwe ogen?!

Toen ik mijn vakkenpakket moest kiezen besloot ik om naast alle reguliere vakken ook BSM te kiezen, waardoor je vaker in de week zou sporten. We zitten de hele dagen in ons hoofd, mijn hoofd draait altijd op volle toeren, dus een vak waarbij je even uit je hoofd kan leek me top. Over het algemeen vind ik sporten echt wel leuk, behalve als het snel gaat, ik op veel tegelijk moet letten, er harde muziek is of er veel mensen zijn. Verder valt het allemaal wel mee!

BSM dus, atletiek, je hoofd leegmaken. “Waarom liggen die dopjes op de grond?” “Dan weet je tot hoe ver je moet rennen.” “Moet je tot de voorste of achterste?” “De achterste.” “Waarom ligt die andere er dan?” “Het meetlint was niet lang genoeg.” “Oh.”

Die horden, best hoog hè? Kan je makkelijk over vallen en die discus, straks smijt ik dat ding tegen iemands harses. Dan die ingewikkelde pasjes, goed nadenken, anders is er straks één die het gras van héél dichtbij bekijkt… Nee, niet door een horde, gewoon m’n eigen voeten. Verspringen, ook leuk. Landen in een bak zand, dat betekent dat je de hele dag nog zand in je sokken hebt. Genieten!

Een hele tijd geleden deden we softbal. Best overzichtelijk denk je dan en dat klopt, maar als je moe bent gaat die bal toch wel heel snel. Bovendien deed die bal precies niet wat ik wilde dat die deed. Heel irritant. Het 2e honk, “Denk je dat je dan wel kan?” “Verwacht niks. Vandaag zou ik vooral doen alsof ik niet in dit team zit, geloof me, beter voor alles en iedereen!” Uiteindelijk was ik inderdaad de bal meerdere malen kwijt terwijl hij bij mijn voeten lag. Daar hebben we het verder niet over…

Nou blijkt dat mensen dromen om gebeurtenissen te verwerken. 3x raden waar ik die nacht over droomde. Juist, softbal. Ik stond in dat veld en die bal kwam steeds recht op me af, maar echt heel snel. Zo snel kon ik toch niet schakelen, dus na het potje softbal had ik twee blauwe ogen. Hahahaha. Goed, ik kon in m’n droom niks meer zien, dus mama moest gebeld worden. Per se wilde ik dat zelf doen, anders gaat ze zich nog zorgen maken ook. “Heee mam, klein probleempje, ik heb zeg maar twee blauwe ogen, dus ik zie niks meer. Kan je me even komen halen?” Wat er gebeurd was, of ik gevallen was o.i.d. “Nee hoor, gewoon een potje softbal!”

Ja, een vak waarbij je even uit je hoofd kan…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s