Verjaardagen, best vreemd! #17

Happy birthday to me! Jaja, vandaag ben ik alweer 17, dus dat betekent tijd voor een feestje. Althans, gewoon gezelligheid met taart. Toch vind ik het vieren van een verjaardag eigenlijk best apart.

Wat vier ik met m’n verjaardag? Dat ik weer een jaar heb overleefd? Daar hoef ik vrij weinig voor te doen. Waarom krijg ik er dan cadeaus voor? Als je nou ergens je best voor hebt gedaan… Je hebt een prestatie neergezet, je hebt iets bereikt, dan begrijp ik een cadeau. Maar voor m’n verjaardag? Ik vind het eigenlijk best vreemd.

Dan het vieren van een verjaardag. De bezoekers ‘moeten’ (ik zeg altijd dat ik niks hoef, dat ik het al leuk vind als ze komen) van tevoren moeite doen om iets te halen en dan zijn er ook nog mensen die eigenlijk helemaal geen zin hebben in je verjaardag. Ik kan je meestal precies vertellen wie er eigenlijk geen zin had om te komen. Dan denk ik, had geappt dat vandaag niet je dag is en kom niet. Geen probleem. Het grootste cadeau is een gezellige dag. Als jij vervolgens met je chagrijnige harses aan tafel zit heeft niemand er wat aan! Intussen ben ik de hele tijd bezig om te zorgen dat de rest het naar zijn zin heeft. Moeilijk. Nou heb ik gisteren mijn verjaardag met wat vrienden gevierd en dat verliep gelukkig heel soepel. Ik kijk terug (en hopelijk de rest ook) op een gezellige avond!

Zoals elk jaar vroegen mijn ouders wat ik wilde hebben. “Niks. Het leukste cadeautje vind ik altijd de kaart die je elk jaar schrijft. Ik ben blij met wat ik heb en heb niet meer nodig. Een gezellige dag is het grootste cadeau dat er is.” Waarom zouden ze mij ook eigenlijk wat geven? Ik ben jarig door hen, dus eigenlijk zou ik hen wat moeten geven! En dat is dan ook precies wat ik heb gedaan.

20190831_083758[1]

Een kleinigheidje als bedankje dat ze er altijd voor me zijn, voor alle leuke en gekke dingen die we meemaken en gewoon omdat ik van ze houd!

Tja, ik vind een verjaardag als ik er over nadenk best vreemd en een beetje ingewikkeld. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik elk jaar weer denk ‘Ik vier ‘m niet dit jaar.’ En elk jaar zit ik toch weer taart naar binnen te schuiven met een stel andere mensen. Ach ja, het is in mijn ogen nog steeds een beetje een onlogisch iets, maar het kan zeker gezellig zijn!

2 gedachtes over “Verjaardagen, best vreemd! #17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s