Je hebt er lang plezier van!

Nadat (zoals in de vorige post beschreven) alle voorbereidingen erop zaten en deze oma weer helemaal op de hoogte was gesteld van de jeugd van tegenwoordig 😜, was het moment daar. Ik ging uit!

We verzamelden om negen uur en zouden tegen kwart over twaalf richting de stad vertrekken. Ik stond strak van de cafeïne en dacht dat ik nu wel goed wakker zou kunnen blijven. Totdat het een uurtje of elf was, ik op de bank zat en kussens zag liggen. Het volgende moment lag mijn hoofd op een kussen en gingen mijn ogen langzaam dicht… ‘Nee! Wakker blijven Manon!’ Ik had even een kleine (grote) dip, maar uiteindelijk ben ik de hele nacht wakker gebleven. Trots!

Nadat er was gespeculeerd over hoe lang ik het vol zou houden konden we gaan. Eenmaal in de stad vroeg ik me even af waarom ik dit ook alweer een goed idee had gevonden. “Uhm ik moet eerlijk bekennen dat ik het best spannend vind. Ik ben een beetje bang.” “Nee is niet nodig. Als je naar buiten wilt straks kan dat. Gewoon aangeven hè, vinden we niet erg!” Oké, adem in en uit, let’s go!

Nou, ik ben tot de conclusie gekomen dat ik nog steeds niet zo goed begrijp wat er zo leuk aan is. Je kan elkaar niet verstaan. Als je een goedkope cursus liplezen wilt doen, dan moet je uitgaan. Waarom moet dat zo hard? Was ik eens even blij met mijn mega sexy oordoppen! Die vloer is te ranzig voor woorden. Ik kreeg spontaan zin om het schoon te maken. Je moet niet te lang stilstaan, dan zit je vastgeplakt. Maar je moet ook kijken waar je je poten parkeert, want voordat je het weet sta je in een stuk glas. Af en toe wordt er een rookmachine aangezet. Je ziet precies niks meer, ik had lichte neiging tot paniek. En tot slot die lichten. Heftig. Goed, een bevestiging van alles wat we eigenlijk al wisten dus.

Ik voelde me daar ook best ongemakkelijk. Als er iets is wat me echt niet ligt, dan is het wel dansen. Ik stond om me heen te kijken, (waarna ik mezelf verbood dat te doen, want ja, heel veel prikkels), de een beweegt nog soepeler dan de ander. Hoe dan? Een beetje meebewegen op die muziek oké, maar echt dansen? Waar laat je je armen? Wat een onhandige dingen zijn het eigenlijk! Vervolgens staan er achter ons mensen elkaar uitbundig af te lebberen. Zo’n half uur. Ik voelde me niet helemaal thuis…

Door tactisch te gaan staan (aan de rand van de dansvloer, met m’n rug naar de lichten toe), oordoppen te dragen, ‘goede’ voorbereidingen te treffen en pauze te nemen wanneer dat nodig was, heb ik het toch goed volgehouden. Om half vijf was ik thuis, goed vijf uur sliep ik en vervolgens werd ik keurig om half zeven weer wakker. Goed man. Ik vond het niet echt leuk, ook niet mega stom, maar ik heb ook dat weer meegemaakt. Jammer dat je er vervolgens zeker anderhalve week van bij moet komen. Ach ja, heb je in ieder geval lang plezier van die vijf euro. 😉
Screenshot_20190922-170041_Point Blur[1]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s