Accepteren en door…

Bepaalde dingen (aan jezelf) vind je vervelend en kan je veranderen, maar er zijn genoeg dingen die je niet kan veranderen. Dingen die je zult moeten accepteren. Als je het nuchter bekijkt is dat heel simpel. Je kan er niks aan veranderen, dus accepteer het. Anders zit je én met dat ding én met je frustratie. Maar goed, we weten ook allemaal dat dat makkelijk lullen is.

De ene dag zie ik de voordelen in van het zijn van een HSP’er en de andere dag ervaar ik er hinder van. Zo kan het me mateloos frustreren dat ik snel moe ben en dat ik bij alles wat ik doe rekening moet houden met schakeltijd. Eigenlijk gewoon dat alles me meer energie lijkt te kosten dan dat het een ander kost. En de ene dag kan ik dat beter handelen dan de andere dag. Overal rekening mee houden gaat meestal al op de automatische piloot en vaak kan ik op momenten dat ik wel last heb van het hooggevoelige ook wel denken ‘Ach, ik weet dat mijn systeem zo werkt en dat is nou eenmaal zo.’ Maar soms sta ik er wel heel bewust bij stil en vind ik het best triest. Dat ik bijvoorbeeld na een rijles kapot kan zijn en dan eerst, soms ruim een uur, bij moet komen voordat ik er weer enigszins ben. Dat mensen van de ene activiteit zo doorkunnen naar de andere, terwijl een simpele activiteit van een uur mij al met al wel drie uur kan kosten. Ja, af en toe stoort het me enorm. Dan dringt het besef dat het waarschijnlijk nooit zo eenvoudig gaat worden als bij een ander ineens door en dat wil ik echt niet altijd accepteren.

Ondanks dat de frustratie bij vlagen even toeneemt, (en ik even van me af moet zeuren), weten we ook allemaal dat je je er maar beter bij neer kan leggen. Want niet naar de signalen van je lichaam luisteren, daar ervaar je achteraf alleen maar meer hinder van. Dus (af en toe mag je best even klagen, maar vooral) accepteren die handel en door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s