Blog houden?

Moet ik mijn blog wel houden? Schep ik niet een bepaald beeld van mezelf? Zouden mensen me heel vreemd vinden? Zou het ooit tegen me gaan werken? Wow, waar komen deze twijfels ineens vandaan? Sinds wanneer maak ik me druk om wat anderen ervan vinden? Nee, nee, nee, dat gaan we niet doen! Dit was juist waarom ik mijn blog begon. Het meer bespreekbaar maken en mensen herkenning geven.

Tuurlijk, ik geef inzicht in een deel van mijn leven. Een deel dat verre van perfect is. Maar moet ik mij dan gaan schamen voor wie ik ben, vanwege alle mensen die alleen hun ‘perfecties’ showen? Moet ik dan maar doen alsof dit deel van mij niet bestaat? Zeker niet! Dit is nou eenmaal de realiteit. En de realiteit die is niet perfect. Gelukkig ook maar, want anders zou het leven best wel saai zijn!

Het feit dat ik twijfelde of ik wel door moest gaan met mijn blog, of het ooit tegen me zou gaan werken, deed me juist besluiten door te gaan. (Dus die bloggies die blijven komen!) Ik hoor me helemaal geen zorgen te maken over dit soort dingen. Naast mij zijn er vele anderen die op deze manier in elkaar steken en het laatste wat zij moeten doen is zich vreemd of anders gaan voelen en daardoor bang worden om een deel van zichzelf te laten zien. Iedereen is anders en in zekere vorm ook wel een beetje vreemd. En dat mag ook, het geeft net wat meer jus aan het leven. Zeker wanneer jij de humor van jouw trekjes in kan zien! En wat anderen van jou vinden? Daar moet je lekker schijt aan hebben! Jammer voor hen dat zij energie steken in het (negatief) oordelen over een ander. Wees gewoon lekker jezelf, want in welke vorm dan ook, jij mag er wezen!

Een gedachte over “Blog houden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s