Gourmetten met (de hele fam) oma

Zo vlak voor het begin van het nieuwe jaar wil ik toch nog even terugblikken op kerst. En de gezelligheid rondom deze dagen, die anderen blijken te ervaren. Ik snap wel wat mensen er in zien, maar toch blijf ik het een dingetje vinden hoor. Die verplichtingen en al die feestdagen op elkaar gestampt, is niet nodig… We kennen allemaal die kerstreclames waarin ze met de hele familie zitten te dineren. Zelfs ik vind het er echt gezellig uitzien en zou er bijna zin in krijgen! Bijna, want als ik me inbeeld dat ik er tussen zou zitten denk ik maar een ding: met gierende banden wegwezen!!

Wat wij met kerst hebben gedaan? Nou, met kerstavond hebben we met het gezin gegeten, zoals we dat elke avond doen. Wel met wat cadeautjes, dat dan weer wel. (Nog bedankt voor de schoonmaakdoekjes mam, had je echt niet hoeven doen!) Op eerste kerstdag kwam oma bij ons gourmetten. Het is absoluut niet zo dat we het niet leuk vinden dat ze komt eten. We zijn blij dat ze nog kan komen, maar het is zo’n gedoe. Het is anders dan normaal, dus we moeten schakelen (onderlinge irritaties nemen toe) en er worden voorbereidingen getroffen. ’s Ochtends vroeg al. Vervolgens is zij er rond een uur of drie (na een uur is de gespreksstof gedaald tot het niveau: ik heb al heel lang geen bamischijf meer gehad) tot ca. zeven uur. Is lang. Heel erg lang.

Dit jaar moet ik bekennen dat ik toch wat moeite had met gourmetten. Pfff al die keuzes. Wat neem ik als eerst? Wat leg ik waar op mijn bord? Wat is handig? Onoverzichtelijk eigenlijk! Ondertussen vinden er wederom hoogstaande gesprekken plaats. Oma: “Hier neem dan kip!” “Nee, ik eet geen vlees oma.” Vervolgens gaat het over saucijzenbroodjes. “Nee, die eet ik dus ook niet.” Oma: “Maar die ik heb zijn maar heel klein hoor!” 😂. En wanneer je denkt dat het dan toch duidelijk is: “Eet je wel kip-kerrie?” “Nou, het is vreemd en het verbaasde mij ook, maar het blijkt dus dat er naast kerrie ook kip in kip-kerrie zit! Dus dat sla ik ook af hahaha.” Nee, zonder flauwekul, het was best gezellig hoor! Oma, love you❣

Maar dan… Spontaan zijn we er klaar mee. Dan is het klaar voor de dag. Genoeg prikkels gehad. Die kerstmuziek kan je niet meer horen en de aanwezigheid van wie dan ook kan je niet meer handelen. Het is toch verschrikkelijk (en ergens ook wel een beetje grappig). De kerstreclames met al die mensen zien er zo gezellig uit, maar na een middag/avond met slechts één persoon hebben wij de knollen ook al finaal op. Vinden we zelf ook irritant, maar goed, zo is ‘t. Tja, de feestdagen… Wij zijn blij dat we straks gewoon weer terug kunnen vallen in het normale ritme!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s