Corona gevaarlijk? Niks van meegekregen…

Als ik alles moet geloven, dan zou het ‘positieve’ van de huidige situatie moeten zijn dat het een zekere gebondenheid met de rest van Nederland met zich meebrengt. Ja dat is ook wel zo, bedacht ik me. We worden verbonden door angst, door negativiteit. Voel jij dat niet zo? Wordt geregeld! Groepsdruk. Open je social media en tadaaa ook jij hoort erbij! Fijn hè, die gebondenheid…

Waarom verspreiden we continu de negatieve berichten, waarom maken we elkaar bang? (We maken mensen gestrest, waardoor ze vatbaarder zijn voor ziektes. Uuuhm?!) Nee, we hoeven onze kop absoluut niet in het zand te steken. Je hoeft de ziekte niet op te zoeken, zoals je dat bij geen enkele ziekte doet. Maar het gaat ook precies niks helpen om de hele wereld met angst, onrust en negativiteit te vullen.

Maar we spreken toch ook onze waardering uit? Ja, we zeggen nu dat we respect hebben voor de medewerkers in de zorg, wat positief is. Daar sta ik ook vierkant achter, maar ik heb net zoveel respect voor de supermarkt medewerker, de bakker, de postbode en de vuilnisman. En dat besef ik me niet nu ineens, dat heb ik altijd al gehad. Want ik welke situatie dan ook, iedereen draagt zijn of haar steentje bij.

We spreken allemaal uit dat we elkaar moeten steunen. De manier waarop we dat doen is door continu op social media te zetten hoe gevaarlijk alles is en hoe vreselijk de wereld eraan toe is? En daarna melden we dat je goed op je gezondheid moet letten? Het nieuws houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen, wat helemaal top is. Maar om massaal die ellende ook nog te delen op al je social media, (voor de mensen die het niet meekrijgen…?), is niet nodig. Echt niet.

Lieve mensen, als we gezondheid dan zo belangrijk vinden, laten we dan in godsnaam ook wat positiviteit de wereld in gooien. Houd de mensheid naast fysiek ook mentaal een beetje gezond. Je helpt niemand, ook jezelf niet, door je continu in de ellende te gooien. Er is een vrouw van 98 hersteld van corona, we zien het mooie weer in van de kleine dingen en doordat we veel tijd met onszelf doorbrengen leren we onszelf ook steeds beter kennen. Mocht jij nou ontdekt hebben dat achter je leuke lach eigenlijk een ontzettende zuurpruim schuilt, dat is dat prima. Je hebt alle tijd om jezelf te ontwikkelen of je accepteert het, ook goed. Maar besmet de rest van de mensheid dan niet met je negativiteit, danku! En misschien ontstaat er een zekere verbinding, maar laat dat er dan een zijn van echte positiviteit en liefde.

Lieve mensen, zorg goed voor jezelf. Niet alleen nu, maar gewoon altijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s